Twój koszyk jest obecnie pusty!
Tradycja Smaku Śląska
Śląska
Opis
Odkryj najlepsze wędliny tradycyjne – kiełbasa śląska taka jak dawniej Jako producent wędlin tradycyjnych stawiamy na doskonały smak naszych wyrobów i to bez żadnych kompromisów. Soczyste mięso oraz intensywnie wędzony aromat uzyskujemy dzięki odpowiedniej technice obróbki. Dzięki temu kiełbasa śląska według naszej receptury nabiera pełni smaku w naturalny sposób. Właśnie dlatego nie znajdziesz w niej ani grama konserwantów oraz polepszaczy, lecz smak jak za dawnych lat. Co wyróżnia naszą kiełbasę śląską?
- Eksplozja smaku prosto z natury – bez polepszaczy i konserwantów,
- Mięso wieprzowe od lokalnych dostawców,
- Autorska receptura dopracowywana od 150 lat,
- Kruchość i delikatność – kiełbasa śląska rozpływa się w ustach.
Kiełbasa śląska od producenta wędlin tradycyjnych Do przygotowania kiełbasy śląskiej wykorzystujemy tylko najwyższej jakości mięso od lokalnych dostawców. Poddajemy je również wędzeniu oraz parzeniu, by nasz wyrób smakował jak prawdziwe swojskie kiełbasy. Wystarczy już nawet jeden kęs – wędzony aromat kruchego mięsa od razu otuli podniebienie swoim charakterystycznym smakiem.
Informacje dodatkowe
Nazwa produktu: kiełbasa śląska. Kiełbasa wieprzowa w jelicie wieprzowym, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona Ze 102 g surowca mięsnego otrzymano 100 g produktu.
Składniki: Mięso wieprzowe, woda, sól, peklosól, przyprawy, sacharoza.
Temperatura przechowywania: od 2 do 7 °C
*Jakość surowców zgodna z założeniami Zakładowego Systemu HACCP.





