Twój koszyk jest obecnie pusty!
Tradycja Smaku Kminkowa
Kminkowa
Opis
Kiełbasa kminkowa – swojski wyrób wędliniarski od producenta wędlin tradycyjnych Kiełbasa kminkowa zachwyca wyjątkowym smakiem, który otuli podniebienie już po jednym kęsie. Wszystko za sprawą charakterystycznego aromatu, jaki kiełbasa uzyskuje po dodaniu kminku. W połączeniu z parzeniem oraz starannym wędzeniem mięsa, ten swojski wyrób wędliniarski staje się swoistą eksplozją smaków charakterystycznych dla polskiej klasyki kulinarnej.
Nasze swojskie wyroby wędliniarskie to:
- Receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie,
- Mięso najwyższej klasy bez sztucznych dodatków i polepszaczy,
- Brak konserwantów oraz barwników,
- Naturalny smak mięsa wydobyty parzeniem, wędzeniem i dodatkiem kminu.
Producent wędlin poleca kiełbasę kminkową Kiełbasa kminkowa to grube laski pełne wyjątkowego smaku. Mięso jest starannie wędzone i parzone, by nabrało naturalnego smaku bez wzmacniaczy oraz polepszaczy. Dzięki temu kiełbasa kminkowa jako swojski wyrób wędliniarski staje się doskonałym dodatkiem do wielu dań, lecz wyśmienita jest także podana na desce wędlin i serów.
Informacje dodatkowe
Kiełbasa gruba wieprzowa w osłonce białkowej niejadalnej, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona Ze 104 g surowca mięsnego otrzymano 100 g produktu.
Składniki: Mięso wieprzowe, woda, ól, peklosól, przyprawy (kminek 0,1%), sacharoza.
Temperatura przechowywania: od 2 do 7 °C
*Jakość surowców zgodna z założeniami Zakładowego Systemu HACCP.



